Maklube - Öğrenci Evlerinin Vazgeçilmezi




Bu benim ilk denemem... çook severim bir de yapmayı denemek istedim. ama etin dibini tutturdum biraz bir arkadaşımdan öğrendiğime göre tencerenin tabanına soğan halkaları koymak gerekiyormuş. artık bir dahaki sefere kısmet olursa...Malzemeler:
6 çay bardağı pirinç
yarım kilo kuşbaşı et (arzuya göre tavuk gogsude olabilir kusbası etten daha guzel oluyo)
1 adet patlıcan
1 büyükboy soğan
2 büyükboy patates
2 adet havuçsevmeyen koymayabilir biraz havuc tadı veriyo)
3 yemek kaşığı tereyağ
4 salata malzemesi marul domates ve salatalık istege göre değişir
Pirinç kişi sayısına göre ayarlanarak yıkanır ve tuzlu sıcak suda bekletilir.Kuşbaşı doğranmış et düdüklü tencerede haşlanır.Patates,patlıcan ve havuçlar halkalar halinde kesilip tuzlanarak yağda kızartılır.Ayrı bir kaba alınır.Bekletilen pirinç ayrı bir tencerede tereyağında kavrularak bir kaba konur.
Haşlanan et de hafif yağda kavrulur.Soğanlar halkalar halinde kesilerek asıl yemeğin yapılacağı tencerenin dibine dizilir(Pilavın dibini tutmaması için).Sıra ile üzerine bir miktar et, patates ,havuç, patlıcan dizilir. .Üzerine kavrulan pirincin 3 te biri dökülerek düzlenir.Bu işlem 3 kez tekrarlanır.3. tekrarda pirincin malzemeleri tam kapatmasına dikkat edilir.Bir miktar tuz ilave edilerek pirinç dağılmayacak biçimde üzerini 2 parmak kalınlığında kapatacak kadar kaynamış su ilave edilir.Kısık ateşte pişirilerek 5 dakika dinlendirilir.Tencere tepsiye ters çevrilerek bir süre sonra kaldırılır.Etrafı salata ve yoğurtla süslenir.
aynen tarifteki gibi yaptım ancak soğan halkalarını unutmuşum aman siz unutmayın

1 yorum:

Related Posts with Thumbnails