MUHTEŞEM BİR MEYVE - HİNDİSTAN CEVİZİ





Hindistan cevizinin kırılması - kesilmesi - her ne kadar zor olsa da, içindeki hazineden dolayı uğraşmaya değer.
Kesince öncelikle içindeki suyu için. Hatta bizim gibi matkapla önce 2 delik açın:) Deliğin biri hava alması, diğeri de suyun boşaltılması için. Suyu boşalttıktan sonra nasıl isterseniz kesin ve meyvesine ulaşın.

Faydaları da netten araştırdığıma göre şöyle:

Hindistan Cevizi bütün amino asitleri içeren yüksek kalitede protein içeriğine sahiptir. Potasyum, sodyum, magnezyum, ve sülfür açısından da zengin bir besindir.
Bünyesinde C vitamini, A ve B vitamininin tüm türlerini içermektedir. Bu vitaminlerin haricinde Mango'da bol miktarda Beta Karotende bulunmaktadır. Beta karoten Cildin güzelleşmesini, çeşitli enfeksiyonların tedavisini vede gece görme zorluklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir.  Bunun yanında Mango potasyum, lif ve kuvvetli bir anti-oksidan deposudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts with Thumbnails