Güzel Bir Japon Filmi - CYBORG SHE


CYBORG SHE

( Boku no kanojo wa saibôg )


                               Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon ,Komedi, Romantik





IMDB Puanı: 7.1


Güzel bir filmle karşınızdayım yine. Bu bir Japon filmi ancak senarist ve yönetmen Koreli . Hatta onu daha iyi tanımanız için "My Sassy Girl" ün senarist ve yönetmeni desem taşlar tam yerine oturur sanırım. My Sassy Girl 2001 Güney Kore yapımı. Hatta bu filmi bilmeyenler, hollywood versiyonunu bilenler de vardır aramızda. Kore yapımı olan 2001 senesinde, hollywood yapımı olan da 2008 senesinde çekilmiş. Yani bilinenin aksine her zaman hollywood'dan senaryo çalınmıyor. Hatta artık hollywood sahnelerine şüpheyle bakar oldum, birçok ünlü filmin Kore ve Hint asıllı olduğunu öğrenince. 2006 senesinde çevrilen ve çok çok sevilen "LAKE HOUSE'un senaryosunun, 2000 yılında çevrilmiş olan "IL MARE" den alınmış olması gibi. Gerçi bu furyaya biz de katıldık ya..


Herneyse, biz gelelim filmimize. Filmin başından itibaren sürekli bir şeyler ortaya çıkıyor. Yani sır perdesi aralanıyor aralanıyor :D Sonunda da tam manasıyla herşeyi anlamış oluyorsunuz :) Üniversite öğrencisi Jiro'nun sıradan, tekdüze bir hayatı vardır ve bir gün tam da doğum gününde bir kızla tanışır. Sonrasında kızı hiç görmez ama aklından da çıkaramaz. Ertesi sene, yine doğum gününde bu kızla tekrar karşılaşır. Ve o gün kızın bir Robot olduğunu anlar ve film böylece başlar.


Kızın görevi Jiro'yu korumaktır, ama Jiro çoktan kıza açık olmuştur bile :) Gerisini anlatmıyorum, artık kalan kısmını kendiniz izleyip görürsünüz.

Bu film ve hatta izlediğim diğer Japon filmleri hakkında genel düşüncem, Japon filmlerinin sonunu tam manasıyla anlayabiliyorsunuz. Yani neticeye kadar filmi çekiyor adamlar. Kore filmlerinin bir çoğunda ise, sonucun ne olduğunu belki tam anlayamıyorsunuz. Sonu artık sizin hayal gücünüze kalıyor :)

2 yorum:

  1. Merhaba
    Şu film finalleri ile düşüncene tamamen katılıyorum.
    Senaristler bizi deli ediyor. Yahu mantıklı bir son yap bizim düşüncemize bırakma ben farklı düşünürüm diğeri farklı yok ama illaki beynimizi yorucaz :)
    Bu filmi listeye alayım
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. katılıyorum size :) Şimdiden iyi seyirler, sevgiler.

      Sil

Related Posts with Thumbnails